Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τυροπιτάκια σε σχήμα λουλούδι

Υλικά :

1 κούπα γάλα χλιαρό
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 αβγά
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
αλεύρι όσο πάρει(τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη).

 Για τη γέμιση :

400 γρ τυρί φέτα ή ανθότυρο
2 αβγά
λίγο ξερό δυόσμο(προαιρετικά).

 Εκτέλεση για τη γέμιση :

Τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολ με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος αν θέλουμε βάζουμε και λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά. 

Εκτέλεση για τη ζύμη :

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσέχουμε να μην βάλουμε κοντά τη μαγιά με το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμωνοντας με το χέρι. Θέλουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι. Παίρνουμε ποσότητα ζύμης με τα χέρια όχι πάρα πολύ και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με τα χέρια. Κόβουμε με ένα μαχαίρι (όπως η φωτό),βάζουμε λίγη από το γέμιση στο κέντρο και αρχίζουμε και τυλίγουμε το πιτάκι. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου