Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ζουμερή Σοκολατόπιτα

Για ένα μικρό ταψάκι.

 Υλικά για το κέικ:

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 γεμάτες κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 βανίλια
125 γρ βούτυρο λιωμένο
3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ. 

Για το σιρόπι:

1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη. 

Για το γλάσο σοκολάτας:

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ γάλα φρέσκο
1 γεμάτη κ.σ μέλι
1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ πραλίνα (εγώ έβαλα πραλίνα bueno).

 Εκτέλεση : 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ξεκινάμε να χτυπάμε με το μίξερ. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι-κακάο εναλλάξ με το γάλα και το κονιάκ. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15- 18 λεπτά. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε και το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για 6 λεπτά. Αφού βγει το κέικ αφήνουμε για 5-10 λεπτα να κρυώσει και περιχύνουμε σιγα σιγά με το σιρόπι το οποίο έχει και αυτό χλιαρίνει. Αφού κρυώσει τελείως το γλυκό τότε θα φτιάξουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μέλι, μαργαρίνη, πραλίνα). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να κάψει) και το περιχύνουμε στη σοκολάτα. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί το μείγμα και μετά περιχύνουμε στο γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 1/2 ώρα θα πρέπει να το κόψουμε.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου