Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αναποδογυριστή Μηλόπιτα σαν κέικ

Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα του κέικ όχι πολύ μεγάλη :

2-3 μήλα
125 γρ φρέσκο βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
3 αυγά
120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1-1,5 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
2 βανίλιες
30 ml κονιάκ
λίγες σταφίδες και καρύδια ( προαιρετικά).

 Εκτέλεση :

 Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το βάζουμε στη φόρμα του κέικ. Βάζουμε στον φούρνο και τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς. Οταν λιώσει με ένα πινέλο βουτυρωνουμε την φόρμα, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα κανελογαρύφαλλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει βγάζουμε από το φούρνο. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω από το λιωμένο βούτυρο κ ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της φόρμας. Από πάνω βάζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια χοντροκομμένα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε πρώτα τη μαρέγκα. Την αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ κ τις βανίλιες κ χτυπάμε ξανά με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού που θα βυθίσουμε στη μηλόπιτα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου