Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τυροκούλουρα

Υλικά για 8 Τυροκούλουρα:

1 ασπράδι αυγού
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
8 κ.γ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
500-550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
τυρί φέτα ή διαφορά τυριά που λιώνουν κ ζαμπόν.

Εκτέλεση :

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. Αφού γίνει η ζύμη την πλάθουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια. Σε κάθε ένα τοποθετούμε από ένα κ.γ βούτυρο που θα πρέπει να είναι μαλακό και ανοίγουμε με τα χέρια μας φύλλα. Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε τυρί φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια μας. Επίσης μπορούμε να βάλουμε σαν γέμιση διαφορά τυριά με ζαμπόν ή ότι άλλο αρέσει στον καθένα. Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες σε αντίθετη φορά και δίνουμε σχήμα κουλουριού. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε 1 κρόκο με λίγο ηλιέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου