Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ χωρίς μίξερ

Υλικά :
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ σπορέλαιο
320 γρ ζάχαρη,
160 γρ γάλα φρέσκο
120 γρ νερό βραστό
60 γρ κακάο
1 κ.γ στιγμιαίο καφέ
1 πρέζα κανέλα,
1 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες.

 Εκτέλεση :

 Σ' ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τον στιγμιαίο καφέ, την κανέλα, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύω καλά. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνω το γάλα, τα αυγά, το λάδι και το ξύδι και τα ανακατεύω με ένα σύρμα. Στο μπολ με τα υγρά ρίχνω το μείγμα με τα στερεά υλικά αφού πρώτα τα κοσκινίσω. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτω το βραστό νερό σιγά- σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Βάζω σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μια λαδόκολλα και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Το τσεκάρω με μαχαίρι και αν βγει καθαρό δεν το παραψήνω. Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα τον φούρνο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου