Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Σπιτικά jaffa cakes

Υλικά για 12 Jaffa cakes : 

1 φάκελος ζελέ ότι γεύση σας αρέσει (εγώ έβαλα κεράσι)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ έβαλα γάλακτος)

 Εκτέλεση :

 Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγείες. Βάζουμε σε ένα ταψί διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να καλυφθεί. Ρίχνουμε το ζελέ το οποίο θα πρέπει να είναι σε λεπτό στρώμα. Αφήνουμε το ζελέ να πήξει στο ψυγείο. Αφού πήξει το ζελέ χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να φουσκώσει. Στη συνέχεια βγάζουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες για κέικ και βάζουμε από λίγη ποσότητα από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στη φόρμα. Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και με ένα μικρό στρογγυλό κουπ- πατ κόβουμε στρογγυλά και τα τοποθετούμε πάνω από τα κέικ. Δεν πειράζει αν δεν βγουν ομοιόμορφα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν- μαρι και με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω σε κάθε κεκάκι. Δεν βάζουμε πολύ ποσότητα θέλουμε λεπτό στρώμα σοκολάτας. Βάζουμε τη φόρμα από τα κέικ για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Όταν κρυώσει η σοκολάτα βγάζουμε τα κέικ με πολύ προσοχή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Σημείωση: Αντί για ζελέ μπορούμε να βάλουμε μικρή ποσότητα μαρμελάδας.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου