Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Τρουφάτο κέικ με κρέμα σοκολάτας

Υλικά για το κέικ :

250 γρ βούτυρο αγελαδινό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 κούπα γάλα
1 φακελάκι baking Powder
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τρούφα

Υλικά για το σιρόπι :

2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας :

4 κ.σ κακάο
10 κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ corn Flour
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
3 κ.σ βούτυρο αγελαδινό.

Εκτέλεση για το κέικ :

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και προσθέτουμε την βανίλια. Συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το baking powder (που τα έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ) με το γάλα. Αφού χτυπηθούν καλά και γίνει ένα ομοιογενες μείγμα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την τρούφα ανακατεύοντάς την με μια σπάτουλα ή κουτάλι μέσα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί περίπου 35*25 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Εκτέλεση για το σιρόπι : Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα το αφήνουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα το κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνοντάς το να γίνει χλιαρό. Όταν βγει το κέικ από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που θα είναι χλιαρό και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας : Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο, το corn flour, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και προσθέτουμε τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ μόνο εάν έχει κρυώσει καλά.





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου