Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Μεθυσμένα

Υλικά για το σιρόπι :

1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού.

Υλικά για τα μεθυσμένα :
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα μπύρα
2 βανίλιες
 1/3 κούπας ινδοκάρυδο
 1/2 φακελάκι baking Powder
 ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 2  1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ 
 μαρμελάδα που μας αρέσει ( εγώ έβαλα μαρμελάδα μήλο)
 ινδοκάρυδο για πασπάλισμα. 

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι γιατί θέλουμε να είναι κρύο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 

Εκτέλεση για τα μεθυσμένα :

 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια και να μπορούμε να την πλάσουμε. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμη ή μπορεί να μην το ''πάρει'' όλο. Παίρνουμε με το χέρι κομμάτι ζύμης όσο ένα μεγάλο καρύδι περίπου και το ανοίγουμε με το χέρι μας στρογγυλό όχι πολύ λεπτό. Βάζουμε στη μέση λίγο μαρμελάδα και το κλείνουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Όταν τα βγάλουμε όλα τα σιροπιάζουμε ένα ένα και τα βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τα με ινδοκάρυδο. Στο σιρόπι δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα το πολύ 1 λεπτό και από τις 2 πλευρές. Θέλουμε να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου