Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Κέικ γλυκόξινο

Υλικά για την κρέμα:

 2 κούπες γάλα
 1/2 κούπα ζάχαρη
 1/2 κούπα corn Flour
 2 βανίλιες
 ξύσμα από 1/2 λεμόνι. 

Υλικά για την σάλτσα βύσσινο : 

1 συσκευασία βύσσινο κομπόστα
1 1/2 κ.σ corn Flour
1 κ.σ ζάχαρη.

 Υλικά για το κέικ :

2  1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.

 Εκτέλεση της κρέμας :

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το corn flour, και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες και το ξύσμα ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω στην άκρη την κρέμα να κρυώσει καλύπτοντάς την με μια μεμβράνη.

 Εκτέλεση για τη σάλτσα βύσσινο :

 Σουρώνω την κονσέρβα(τα βύσσινα τα αφήνω στην άκρη) και βάζω το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το corn flour, τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα. Η φωτιά θα πρέπει να είναι μέτρια για να μην αρπάξει αμέσως η σάλτσα και κολλήσει. Αφού πήξει κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά και προσθέτω τα βύσσινα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

 Εκτέλεση για το κέικ :

 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτω το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες και χτυπάω λίγο ακόμα. Τέλος ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγα και δεν χτυπάω πολύ ώρα ίσα να το απορροφήσει το μείγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί 25* 35 περίπου και το στρώνω με λαδόκολλα. Ρίχνω το μείγμα του κέικ. Ανακατεύω λίγο την κρέμα που έχει κρυώσει πλέον και την βάζω σε ένα κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβοντας την άκρη και κάνω χοντρές γραμμές στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκ περίπου απόσταση μεταξύ τους. Στα κενά που υπάρχουν με ένα κουτάλι βάζω τη σάλτσα βύσσινο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30- 35 λεπτά



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου