Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Twister donuts

Υλικά :

 2 κ.σ βούτυρο(όχι μαργαρίνη)
 1 κούπα γάλα
 2 κ.σ ζάχαρη
 1/2 κ.γ αλάτι
 1 αυγό
 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε ζωηρά. Τέλος ρίχνουμε και τη μαγιά ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ καλά. Αφού ανακατευτεί με την κουτάλα αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη θα κολλάει λίγο. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το μπολ το σκεπάζουμε. Όταν γίνει η ζύμη την ξεφουσκώνουμε με το χέρι μας ζυμώνοντάς την για λίγο. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Ξαναφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο με σκεπασμένο το μπολ. Ξεφουσκώνουμε ξανά και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Παίρνουμε 1-1 τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε κορδόνι. Το κάθε κορδόνι το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σαν κοτσίδα. Τα αφήνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια να φουσκώσουν περίπου για 20- 30 λεπτά. Στο 10 λεπτο περίπου θα τα γυρίσουμε προσεχτικά να φουσκώσουν και από την κάτω πλευρά. Όταν φουσκώσουν τα παίρνουμε προσεχτικά και τα τηγανίζουμε. Βάζουμε την φωτιά να κάψει και όταν κάψει χαμηλώνουμε την ένταση στο μέτριο και τα τηγανίζουμε. Έχουμε βάλει σε ένα μπολ ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και βουτάμε το κάθε donut να καλυφθεί παντού





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου