Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ρολάκια Πίτσας

Υλικά :

240 ml γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
400 γρ αλεύρι σκληρό
1 κ.γ αλάτι
30 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. 
Για την γέμιση :
σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ και τα υλικά που θέλει ο καθένας.

 Εκτέλεση : 

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και 4-5 κ.σ από την συνολική ποσότητα του αλευριού. Το ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ένας χυλός και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά(θα βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια). Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ του μίξερ ενώ ζυμώνει με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο λίγο-λιγό δυναμώνοντας την ένταση και το χτυπάμε για άλλα 7-10 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού γίνει η ζύμη την μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για λίγο. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, απλώνουμε τη σάλτσα αφήνοντας λίγο κενό περιμετρικά και βάζουμε τα υλικά που θέλουμε. Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό όχι πολύ σφιχτά και λίγο πριν το τέλος με ένα πινέλο βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη. Κόβουμε σε ροδέλες και τις μεταφέρουμε προσεχτικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και πριν το ψήσιμο αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου