Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μπισκότα Soft

Υλικά :

225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
2 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
340 γρ αλεύρι γ.ο.χ 
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας + σοκολάτα σε κομμάτια για την επικάλυψη
100 γρ βρώμη
100 γρ αμύγδαλα ψιλικομμένα ή χοντροκομμένα (όπως αρέσει στον καθένα) ή άλλους ξηρούς καρπούς
50 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση :

 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά δηλ. το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας λίγο να ενσωματωθεί. Έπειτα προσθέτουμε τη βρώμη, τις σταγόνες σοκολάτας, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε ζύμη και με τα χέρια πλάθουμε μπαλάκια. Αφήνουμε περιθώριο μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Αφού κάνουμε όλη τη ζύμη βάζουμε στην επιφάνεια από κάθε μπισκότο μερικά κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για μισή ώρα Αυτό γίνεται για να παραμείνουν τα μπισκότα πιο "φουσκωτά" κατά το ψήσιμο και να μην απλώσουν πάρα πολύ. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 12-14 λεπτά όχι παραπάνω αν θέλουμε να είναι μαλακά και όχι τραγανά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο δεν τα μετακινούμε για 10 λεπτά περίπου γιατί θα είναι πολύ μαλακά.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου