Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Σάμαλι με μαστίχα

Υλικά για μεγάλο ταψί:

750 γρ γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ ζάχαρη
 2 κ.γ σόδα
1/2 κούπα νερό
1 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ηλιέλαιο.

 Υλικά για το σιρόπι:

 1 κιλό ζάχαρη
 3 κούπες νερό
 3 κ.γ χυμό λεμονιού
 φλούδα ενός λεμονιού.

 Εκτέλεση :
 Αφήνουμε το γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σόδα στη 1/2 κούπα νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το σιμιγδάλι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30- 35 λεπτά να ροδίσει καλά το γλυκό από πάνω. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε πολύ γρήγορα και το περιχύνουμε με το καυτό
σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι πολύ καλά και μόνο όταν κρυώσει το σερβίρουμε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου