Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Γεμιστά Ψωμάκια

Υλικά για 12 ψωμάκια :

200 ml γάλα χλιαρό
100 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αυγά ( το 1 για επάλειψη)
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα , τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά ( θα βγάλει στην επιφάνεια φουσκάλες) Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λαδι και το αυγό και ρίχνουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολάει. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάζουμε το ζυμάρι στον πάγκο μας και το χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Το κάθε ένα το ανοίγουμε όπως στη φωτό και βάζουμε ότι γέμιση μας αρέσει. Εγω έβαλα Μερέντα. Το τυλίγουμε προσεχτικά και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 20 λεπτά




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου