Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα

Υλικά για τη ζύμη :

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ κονιάκ
2 κ.γ baking powder
2 βανίλιες ή 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή.

Υλικά για τη γέμιση :

300 γρ μαρμελάδα που μας αρέσει ή 4 μήλα τριμμένα
4 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα.

Εκτέλεση για τη ζύμη :

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε το baking powder στο αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με το χέρι μας. Θέλουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Το αλεύρι μπορεί να μην το " πάρει " όλο ή μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα. Παίρνουμε μία ταρτιέρα ή ένα ταψάκι και αλείφουμε με λάδι. Παίρνουμε από τη ζύμη λίγο περισσότερο από τη μισή και την απλώνουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και στα πλαϊνά. Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα ή τη γέμιση με τα μήλα, τα οποία τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν θα έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά καλά μετά βάζουμε πανω από τη ζύμη. Με την ζύμη που αφήσαμε διακοσμούμε όπως μας αρέσει, μπορούμε να κάνουμε κορδόνια και να τα βάλουμε απο πάνω με σχέδιο ή να κόψουμε τη ζύμη με κουπ- πατ ή ακόμα κ να το ανοίξουμε ένα φύλλο και να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου