Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Λουκουμάδες - Ντόνατς

Υλικά :

800 γρ αλεύρι γ. ο. χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
500 γρ γάλα χλιαρό
1 κ. γ αλάτι
2 βανίλιες.

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Έπειτα βάζουμε στον πάγκο μας λίγο αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών. Με ένα κουπ- πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε τα ντόνατς και με ένα καπάκι από νερό κόβουμε και στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος. Βάζουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί (όχι να κάψει ) και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα ντόνατς με πολύ προσοχή να μην χαλάσει το σχήμα τους και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία μεριά και έπειτα από την άλλη. Έχουμε βάλει σε ένα μπολ ζάχαρη κρυσταλλική και λίγο κανέλα, τα ανακατεύουμε και μόλις γίνουν τα ντόνατς τα βουτάμε και από τις 2 πλευρές να καλυφθούν με ζάχαρη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου