Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τα πιο νόστιμα κουρού τυροπιτάκια

Υλικά :

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
1/2 κεσεδάκι (απ' το γιαούρτι) ηλιέλαιο
1/2 κεσεδάκι βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
λίγο αλάτι και πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση: τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο δυόσμο ξερό( προαιρετικά)
1 αυγό για το άλειμμα.

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και το βούτυρο λιωμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πετύχουμε τη ζύμη που θέλουμε. Δεν πρέπει να ζυμώσουμε πολύ γιατί θα αρχίσει να βγάζει το λάδι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί και το θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε το αυγό που το έχουμε χτυπήσει λίγο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε μπαλάκια περίπου 45 γρ, τα πατάμε με το χέρι μας να γίνουν στρογγυλά, βάζουμε 1 κ.γ από τη γέμιση και κλείνουμε τα πιτάκια πατώντας τα γύρω γύρω με το χέρι μας για να κλείσουν. Αφού τα φτιάξουμε όλα και τα βάλουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε πολύ καλά με αυγό χτυπημένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 στις αντιστάσεις περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου