Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα Πέταλο

Υλικά:

300 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ baking powder
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος.

Εκτέλεση:

Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη και την άχνη και χτυπάω μέχρι να γίνει ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα Σταματάω το μίξερ και πρόσθετη το baking και το μισό αλεύρι. Χτυπάω στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Σταματάω για άλλη μια φορά το μίξερ και προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Φτιάχνω τα μπισκοτάκια σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν απαλό μπεζ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε μπεν- μαρί τη σοκολάτα. Βουτάω τα μπισκότα στη σοκολάτα και τα αφήνω σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου