Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μπισκοτογλυκό με ζελέ και γιαούρτι

Υλικά για ένα μικρό ταψάκι:

1 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 2 πλή στρώση οπότε θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο)
2 φακελάκια ζελέ (1 πακέτο έχει μέσα 2 φακελάκι)
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ μαργαρίνη λιωμένη.

Εκτέλεση :

Σε ένα ταψάκι (όχι πολύ μεγάλο) στρώνουμε τα μπισκότα χωρίς καθόλου κενά, αν θέλουμε βάζουμε και δεύτερη στρώση. Φτιάχνουμε το 1 φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη αφού έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσθέτουμε και το ζελέ που ετοιμάσαμε και ξανά ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια κουτάλα και ρίχνουμε από το μείγμα στο ταψί τόσο όσο να καλυφθούν τα μπισκότα πιέζοντας τα να παραμείνουν στον πάτο του ταψιού, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Δεν βάζουμε όλη την κρέμα μαζί γιατί τα μπισκότα θα αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια. Αφού πήξει λίγο η κρέμα βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου πήξει καλά. Αφού πήξει καλά το γλυκό φτιάχνουμε και το 2 φακελάκι ζελέ και το βάζουμε πάνω από την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μόνο τότε το κόβουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου