Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Λυχναράκια με ανθότυρο

Υλικά για τη ζύμη:

1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
125 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ baking Powder
χυμό από μισό λεμόνι
ξύσμα λεμονιού(προαιρετικά)
αλεύρι όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ ανθότυρο
3 κ.σ ζάχαρη
1 αυγό
κανέλα
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Σ' ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι και το βούτυρο. Σ' ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα το baking Powder, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλουμε προσθέτουμε κ το ξύσμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί και το κάνουμε τρίμματα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε και λίγη κανέλα ανάλογα με το πόσο μας αρέσει και ξανά ανακατεύουμε. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό και με ένα ποτήρι ή κουπ πατ κόβουμε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και με τα δάχτυλά μας το τσιμπάμε στην άκρη να κάνει το σχέδιο. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το αραιωμένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου