Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ψωμάκια Μπριός σαν Τσουρεκάκια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
20 γρ ξηρή μαγιά
200 γρ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
560 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
4 βανίλιες(αν τα θέλουμε για αλμυρή χρήση δεν τις βάζουμε.

Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα του γάντζου ρίχνω τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά και ανακατεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω το αλεύρι (όχι όλο μαζί) και ζυμώνω για 3-4 λεπτά. Ρίχνω το βούτυρο(καλό θα ήταν να το κόψουμε σε κομμάτια για να απορροφηθεί πιο εύκολα) και ζυμώνω για άλλα 3-4 λεπτά ακόμη. Σταματάω το μίξερ και βάζω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη πολύ καλά και το αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1και 1/2 ώρα περίπου. Αφού φουσκώσει η ζύμη την βάζω στον πάγκο και κόβω κομμάτια ζύμης 70 γρ. Τα πλάθω να γίνουν μπαλάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους. Τα αφήνω να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά περίπου. Θα κολλήσουν μεταξύ τους αλλά αφού ψηθούν ξεκολλάνε. Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Θα πάρουν σχετικά γρήγορα χρώμα λόγω του αυγού, θα τα αφήσουμε όμως να ψηθούν για 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα, μαρμελάδα, να τα αφήσουμε σκέτα ή να χρησιμοποιηθούν και σαν ψωμάκια σάντουιτς.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου