Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ρολά Κανέλας

Υλικά :
2 κούπες ζεστό γάλα
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πακετάκι ξηρή μαγιά
4  3/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ baking powder
2 κ.γ αλάτι.
Για τη γέμιση :
3/4 κούπας μαλακό βούτυρο(όχι μαργαρίνη) που να αλείφεται πολύ εύκολα
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
2 κ.γ κανέλα σκόνη.

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε από πάνω τη μαγιά και περιμένουμε 1-2 λεπτά και ρίχνουμε 4 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Έπειτα ρίχνουμε το baking powder, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι (3/4) και ξαναανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε στον πάγκο μας αρκετό αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα ζυμώνοντάς το αρκετά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και Μαλάκη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι). Ανοίγουμε με έναν πλάστη σε μακρόστενο φύλλο και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που το απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Με πολύ προσοχή το τυλίγουμε σε ρολό όχι πολύ σφιχτό. Έχουμε βάλει σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το κομμένα ρολά αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν τα ρολά σε ζεστό μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου