Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Λουκουμάδες

Υλικά:

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γενναιόδωρη κ.σ μέλι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι
2 κούπες χλιαρό νερό (όχι ζεστό).

Εκτέλεση :

Πρώτα θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά ,πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μέλι, το μείγμα της μαγιάς και σε διαφορετικό σημείο από τη μαγιά βάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό όχι πολύ αραιό. Το νερό μπορεί να μην το πάρει όλο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα ή μεμβράνη μέχρι να φουσκώσει. Μετά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ενός ή δύο κουταλιών φτιάχνουμε τους λουκουμάδες. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου