Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μαστιχωτά Cookies με σοκολάτα

Υλικά :
110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη καστανή
1 κ. γ βανίλια σε υγρή μορφή
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
190 γρ αλεύρι γ. ο. χ
40 γρ corn Flour
1/4 κ. γ αλάτι
1/4 κ. γ baking Powder
170 γρ κομμάτια σοκολάτας.

Εκτέλεση :
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια κ το αυγό κ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε ανακατεμένα το αλεύρι με το corn flour, το αλάτι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σοκολάτα. Φτιάχνουμε ένα ρολό με 5 εκ. διάμετρο και 30 εκ μήκος. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξετυλίγουμε το ρολό και κόβουμε ροδέλες 1,5 εκ περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω εκτός κι αν προτιμάμε τα μπισκότα τραγανά και όχι μαστιχωτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου