Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Πατσαβουρόπιτα

Υλικά για 1 ταψάκι:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
3 βανίλιες
4 αβγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Υλικά για το σιρόπι :

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα (επειδή δεν είχα έβαλα 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη)
2-3 γαρύφαλλα.

Εκτέλεση :

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες ,τα ανοίγουμε με το χέρι και τα αφήνουμε να ξεραθούν ανακατεύοντάς τα συνέχεια. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση το μείγμα. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το baking powder, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε τα ξεραμένα πλέον φύλλα και τα βάζουμε στο μείγμα λίγα λίγα ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα μέσα ισιώνοντάς το με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, την χαράζουμε και τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το σταδιακά λίγο λίγο. Όταν το απορροφήσει όλο και κρυώσει εντελώς μόνο τότε κόβουμε την πίτα. Καλό θα ήταν να την βάλουμε στο ψυγείο γιατί έτσι είναι πιο νόστιμη.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου