Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Σπιτική πανεύκολη τούρτα με σαβαγιάρ και κρέμα μερέντας

Υλικά :

2 συσκευασίες σαβαγιάρ
2 κουτιά ermol ή morfat (φυτική σαντιγη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρ μερέντα
2 βανίλιες
2 ποτήρια κακάο βρασμένο το οποίο θα φτιάξουμε με 4 κ.σ κακάο και 4 κ.σ ζάχαρη.

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε πρώτα το κακάο που το βάζουμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Έχουμε βάλει τη φυτική σαντιγή στο ψυγείο να παγώσει, τη βγάζουμε και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομοιογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Κρατάμε ξεχωριστά σε ένα μπολ το 1/3 του μείγματος της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο και στην υπόλοιπη ρίχνουμε τη μερέντα και ξαναχτυπάμε με το μίξερ καλά. Παίρνουμε ένα ταψάκι και ξεκινάμε να στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε πρώτα στο κακάο. Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κενό. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας με τη μερέντα και από πάνω ξαναστρώνουμε σαβαγιάρ βουτηγμένα στο κακάο. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και πάνω από αυτή απλώνουμε απαλά την λευκή κρέμα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο. Από πάνω μπορούμε να διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε ( τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς). Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες περίπου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου