Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τα πιο αφράτα Πιτσάκια

Υλικά :

500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
35 γρ σπορέλαιο
65 γρ χλιαρό γάλα
60 γρ γιαούρτι
100 γρ χλιαρό βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
1 αυγό και 1 ασπράδι,
1 κύβος μαγιάς
15 γρ αλάτι
20 γρ ζάχαρη.

Υλικά για το μείγμα αλείμματος :

1 κ.σ σπορέλαιο
1 κ.σ γιαούρτι
1 κρόκο αυγού.

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι,το γιαούρτι,το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,την μαγιά σπασμένη σε τρίμματα,το αυγό,το ασπράδι και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα.Ρίχνουμε σιγά σιγα το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε αυτή τη φορά με το χέρι.Θέλουμε η ζύμη να γίνει μαλακή.Αλεύρι δεν προσθέτουμε άλλο.Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει και μετά χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη.Τα κάνουμε μπαλάκια,τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ανοίγουμε με το χέρι να λεπτύνουν.Γεμίζουμε με ότι θέλουμε προσέχοντας να αφήσουμε κενό στις άκρες. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά που έχουμε για το άλειμμα και με ένα πινέλο αλείφουμε τισ άκρες προσεχτικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου