Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΡΑΒΑΝΙ ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ

Υλικά για το σιρόπι :

900ml νερό
1200 γρ ζάχαρη
2 κ.σ μέλι
φλούδα από 1 λεμόνι
1 stick κανέλας.

Υλικά για το γλυκό : 
215 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1,5 γρ μαστίχα
8 αυγά μέτρια
1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
250 γρ βούτυρο λιωμένο
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ baking powder
ξύσμα από 1 λεμόνι.

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κ βάζουμε το μέλι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για το γλυκό :

Σε ένα γουδί ή multi βάζουμε τα 15 γρ( από τα 200) ζάχαρη και τη μαστίχα και χτυπάμε να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά. Μόλις αφρατέψει καλά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder, και τα ανακατεύουμε. Ενώνουμε καλά τα 2 μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25*35 και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το ζεστό γλυκό σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα σιγά σιγά. Τρυπάμε το γλυκό με ένα μαχαίρι για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά στην άκρη και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου