Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλούρια

Υλικά για τα κουλούρια :

500 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/4 κ.γ μαστίχα σε σκόνη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ κοφτό σόδα
10 γρ baking powder
1350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Υλικά για το άλειμμα των κουλουριών:

2 κρόκους
2 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ νερό.

Εκτέλεση :

Τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα μπολάκι. Εκτέλεση για τα κουλούρια :Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 5-6 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη να γινουν σαν κρέμα. Με λίγη από την ποσότητα της ζάχαρης χτυπάμε σε ενα γουδί ή στο multi τη μαστίχα.Αφού γίνουν κρέμα το βούτυρο κ η ζάχαρη προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και τη μαστίχα κ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μετά ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά και αφού απορροφηθούν ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό, ανακατεύουμε να φουσκώσει και το βάζουμε στο μείγμα. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking σιγά σιγά. Θέλουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο. Αφού γίνει η ζύμη την αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και μετά πλάθουμε τα σχέδια που θέλουμε. Αλείφουμε με το μείγμα του αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε κενό ανάμεσα τους γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου