Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Κουλουράκια βανίλιας νηστήσιμα

Υλικά :

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κ.γ σόδα
650 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο ή μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα. Πλάθουμε κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου