Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Λαγάνα Σπιτική

Υλικά :

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
300 γρ νερό χλιαρό
150 γρ αλεύρι σκληρό
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
35 γρ ζάχαρη
7 γρ αλάτι
σουσάμι για πασπάλισμα
νερό και λίγο μέλι ή ζάχαρη για την επάλειψη.

Εκτέλεση :

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μάγια και το χλιαρό νερό και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά περίπου να φουσκώσει η μαγιά και να έχει φουσκάλες η επιφάνεια. Αφού φουσκώσει βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για 5-7 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει μαλακή. Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και βάζουμε τη ζύμη σκεπάζοντας τη με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια. Μπορεί να γίνει 1 μεγάλη λαγάνα ή 2 πιο μικρές. Αφού την ανοίξουμε κάνουμε δαχτυλιές στη Λαγανά. Βάζουμε σε ένα μπολάκι νερό με λίγο μέλι ή ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και αλείφουμε όλη την επιφάνεια πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου