Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Μηλοπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη :

500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ baking powder
200 γρ νερό
100 γρ σπορέλαιο
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ ζάχαρη.

Υλικά για τη γέμιση :

3 μήλα
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κ.γ κανέλα.

Εκτέλεση :

Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν τα υγρά τους. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα μικρή βράζουμε για 2 λεπτά το νερό, το λάδι και το βούτυρο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει η ζύμη μας. Παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, το ανοίγουμε με τα χέρια μας και βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Το κλείνουμε σε μπαλάκι και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου