Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Σταφιδόψωμα

Υλικά:

350 γρ χλιαρό νερό,
2 φακ.ξηρή μαγιά
80 γρ μαρμάρινη λιωμένη ή σπορέλαιο
100 γρ ζάχαρη,
2 βανίλιες ή 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή,
1 1/2 κ.γ κανέλα
170 γρ σταφίδες
650 γρ αλεύρι σκληρό.

Εκτέλεση :

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό νερό και τη μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες. Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα γάντζος και αναμιγνύουμε για λίγο τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αφού γίνει η ζύμη την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει. Οταν φουσκώσει την κόβουμε σε κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια ( εγώ τα έκανα 100 γρ.το καθένα). Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Οταν γίνουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλό θα ήταν να μην τα βάλουμε πολύ κολλητά μεταξύ τους στο ταψί για να μην κολλήσουν












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου