Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Εκμέκ με τσουρέκι

Υλικά :

Υλικά για το σιρόπι :

300 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 κ.γ κανέλα
φλούδα από 1 λεμόνι και λίγες σταγόνες λεμονιού.

Υλικά για την κρέμα :

όπως η συνταγή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το μιλφέιγ που είναι σε παλιότερη συνταγή.

Τσουρέκι που έχει περισσέψει
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
φιστίκι Αιγίνης τριμμένο για πασπάλισμα.

Εκτέλεση :

Κόβουμε σε φέτες(όχι πολύ χοντρές, ούτε πολύ λεπτές) το τσουρέκι που μας περίσσεψε και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι( ανάλογα πόσο μας περίσσεψε). Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και από τη στιγμή που θα αρχίζει να βράζει το βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφού κρυώσει το περιχύνουμε στο τσουρέκι και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να το απορροφήσει όλο. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγή και την βάζουμε από πάνω από την κρέμα. Τρίβουμε στο multi το φιστίκι και πασπαλίζουμε το γλυκό. Καλό θα ήταν να το αφήσουμε λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά να το κόψουμε.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου