Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Κορμός με πραλίνα

Υλικά :

4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κούπας κακάο
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή.

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αυγά, σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια και σε άλλο τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να ασπρίσει.Ρίχνουμε κ τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking και ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Οταν γίνει το μείγμα σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ανακατεύουμε με μία μαριζ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βρέχουμε και με τα χέρια μας το τσαλακώνουμε καλά και το κάνουμε μπάλα. Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι μακρόστενο. Αυτό το κάνουμε για να "στρωθεί "καλύτερα στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω και με μια σπάτουλα το φτιάχνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με αέρα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι και να βγεί καθαρό. Οταν γίνει το βγάζουμε προσεχτικά από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα και ξεκολλάμε από τα πλαϊνά. Το τυλίγουμε αμέσως σε ρόλο από την μικρή πλευρά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Οταν κρυώσει το ξετυλίγουμε, απλώνουμε από πάνω πραλίνα και ρολάρουμε ξανά βγάζοντας την λαδόκολλα. Από πάνω βάζουμε ότι επικάλυψη θέλουμε ή μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου