Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μελομακάρονα

Υλικά για το σιρόπι :

500 γρ νερό
800 γρ ζάχαρη
150 γρ μέλι
3 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση.

Υλικά για τα μελομακάρονα :

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ χυμό πορτοκάλι
400 γρ σπορέλαιο
180 γρ ελαιόλαδο
50 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ γαρύφαλο
2-3 κ.γ κανέλα
1κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα.

Εκτέλεση :
Ξεκινάμε κάνοντας το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν το κατεβάσουμε βάζουμε και το μέλι ,ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα : Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ ίσα ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι όχι παραπάνω (το ανακάτεμα θα είναι περίπου 15- 20 δευτερόλεπτα). Πλάθουμε απαλά τα μελομακάρονα (περίπου 30 γρ το καθένα) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βουτάμε 5-5 στο κρύο σιρόπι για 20-25 δευτερόλεπτα, τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου