Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Lamingtons ή Χιονούλες

Υλικά :

250 γρ ζάχαρη
4 αυγά
4 κ.σ σπορέλαιο
8 κ.σ ζεστό νερό
2 βανίλιες
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Υλικά για την επικάλυψη :

500 ml γάλα
4 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ζεστό νερό και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν γίνει η ζύμη βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι ορθογώνιο λαδόκολλα και στα πλαϊνά και βάζουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το κόβουμε στη μέση κάθετα και οριζόντια. Θα πρέπει να έχουμε 4 κομμάτια. Απλώνουμε μαρμελάδα που μας αρέσει και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια ή και μικρότερα . Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη, το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο. Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια που κόψαμε και τα βουτάμε από όλες τις μεριές στο μείγμα με το γάλα και κατ ευθείαν το βουτάμε στο ινδοκάρυδο. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα ή τάπερ και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου