Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Μπάρες βρώμης με μπανάνα

Υλικά :

150 γρ βούτυρο αγελαδινό
75 γρ καστανή ζάχαρη
50 γρ μέλι
350 γρ νιφάδες βρώμης
50 γρ φουντούκια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα στο multi( εγώ έβαλα αμύγδαλα)
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ baking powder
2 μπανάνες πολτοποιημένες.

Εκτέλεση :

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, την κανέλα, το baking και τα αμύγδαλα ή φουντούκια και τα ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε και τις μπανάνες. Αφού λιώσουν το μείγμα του βουτύρου κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και την μπανάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθουν καλά τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκι ή μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει από κάτω λαδόκολλα και πιέζουμε καλά να στρωθεί το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου