Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μπισκότα Βουτύρου με ζαχαρόπαστα

Υλικά για τα μπισκότα :

125 γρ βούτυρο ( όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αβγό
ξύσμα από 1 λεμόνι ( ή πορτοκάλι αν σας αρέσει)
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση :

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού κ συνεχίζουμε. Βάζουμε το αβγό και βγάζουμε το φτερό από το μίξερ και βάζουμε το εξάρτημα που είναι για ζύμωμα (γάντζος). Ξεκινάμε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Μόλις γίνει η ζύμη ( θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει και να είναι μαλακή) την βάζουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει. Κόβουμε ενα κομμάτι λαδόκολλα και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την βάζουμε επάνω κ με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με κουπ πατ και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν στις άκρες. Μόλις κρυώσουν καλά τα διακοσμούμε όπως θέλουμε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου