Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Γερμανική Μηλόπιτα

Υλικά για τη ζύμη :

125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ξύσμα με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αυγό και βγάζουμε το εξάρτημα του φτερού και βάζουμε αυτό που είναι για ζύμωμα και αρχίζουμε και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να βγεί μια ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.

Υλικά για την γέμιση :

1 φλυτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλυτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα, 2 βανίλιες, 5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση :

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά . Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα μήλα. Αν η ταρτιέρα είναι βαθιά θα βάλουμε 3 στρώσεις μήλα αλλιώς 2. Πασπαλίζουμε πάνω από τη ζύμη με λίγο από το μείγμα της ζάχαρης και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα μήλα να καλυφθεί η επιφάνεια, ξαναπασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα μήλα. Στην τελευταία στρώση ρίχνουμε προσεχτικά την κρέμα γάλακτος πάνω από τα μήλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο αλλά προσπαθούμε να μην ακουμπήσει την τάρτα μας κάνοντας κάτι σαν θόλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 

Tips : Όταν θα βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο θα έχει αρκετά υγρά ,καθώς κρυώνει θα απορροφηθούν και μόνο όταν θα έχει κρυώσει καλά θα την κόψουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου