Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κουλουράκια Κανέλας

Υλικά :

2 κούπες ελαιόλαδο(ή μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο)
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σουσάμι καβουρντισμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
1 1/2 κ.γ σόδα
1.200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε και το σουσάμι. Ρίχνουμε το baking powder στο αλεύρι. Ρίχνουμε στην αρχή την μισή ποσότητα του αλευριού στο μείγμα, ζυμώνουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε και το υπόλοιπο. Θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη . Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 25- 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου