Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Σοκολατόπιτα

Υλικά για το σιρόπι:

250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ κακάο σε σκόνη.

Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ κονιάκ
2 κ.γ baking powder
5 αυγά
200 ml νερό
100 γρ κακάο σε σκόνη.

Υλικά για το γλάσο:

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά.

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να βράζει και τότε το αφήνουμε για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνοντάς το να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη ζύμη, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε πολύ καλά το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κέικ. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε 5- 10 λεπτά να κρυώσει και χαράζουμε το γλυκό σε όσα κομμάτια θέλουμε, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά να πάει παντού (όχι όλο μαζί) και αφήνουμε να το ρουφήξει όλο. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά για να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Αφού η σοκολατόπιτα έχει ρουφήξει το σιρόπι, περιχύνουμε το γλάσο και με μια σπάτουλα το φτιάχνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε για λίγο να σφίξει το γλάσο και έπειτα κόβουμε τη σοκολατόπιτα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου