Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Cheesecake Πραλίνας

Υλικά για τη βάση:
300 γρ μπισκότα digestive
60 γρ βούτυρο λιωμένο.

Υλικά για την κρέμα:
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
300 γρ τυρί κρέμα
1/2- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
5-6 γενναίες κ.σ πραλίνα φουντουκιού
3 συσκευασίες kinder bueno.

Υλικά για τη γκανάζ πραλίνας:
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

Εκτέλεση για τη βάση:
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ενώνουμε με το βούτυρο που το έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο στα μπισκότα και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι να καλυφθεί ομοιόμορφα η φόρμα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγή όχι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Έχουμε βάλει μισή ώρα πριν τα kinder bueno στην κατάψυξη να παγώσουν καλά και τα κάνουμε σκόνη στο multi. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα (αφού έχει κρυώσει πολύ καλά από το ψήσιμο) και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Εκτέλεση για τη γκανάζ πραλίνας :
Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα φουντουκιού. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε, όταν αρχίσει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στην πραλίνα ανακατεύοντας συνέχεια με μια μαρίζ να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε για λίγη ώρα και όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται λίγο παχύρευστη την περιχύνουμε πάνω από το γλυκό και με ένα κουτάλι την στρώνουμε να πάει παντού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου