Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κριτσίνια με σφολιάτα και τυρί

Υλικά :

1 φύλλο σφολιάτας (αν θέλετε βάζετε και τα 2 φύλλα 
τυρί τριμμένο (ότι αρέσει στον καθένα)
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροκούκι(ότι από αυτά έχουμε).

Εκτέλεση :

Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με το τυρί που θέλουμε και διπλώνουμε τη σφολιάτα στη μέση πιέζοντας στα πλαϊνά να κλείσει καλά. Αν θέλουμε πατάμε λίγο με το χέρι ή με τον πλάστη να ανοίξει λίγο το φύλλο. Ξανά αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ότι άλλο έχουμε, ρίχνουμε και λίγο ακόμα τυρί και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Με το χέρι μας το γυρίζουμε και από τις 2 μεριές(όπως στη φωτογραφία) και φτιάχνουμε τα κριτσίνια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί η σφολιάτα μαλακώνει εύκολα και δεν θα μπορούμε να φτιάξουμε καλά τα κριτσίνια. Αν δούμε ότι κολλάει στα χέρια τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο κ συνεχίζουμε αργότερα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου