Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σπιτικό παγωτό σάντουιτς

Υλικά :

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες,
2-3 γενναίες κουταλιές της σούπας Μερέντα
2 πακέτα μπισκότα πτι- Μπερ.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος(αφού την είχαμε στο ψυγείο να παγώσει) μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε μια στρώση μπισκότα προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα του παγωτού και από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα ακριβώς όπως είχαμε βάλει τη βάση έτσι ώστε να κοπούν ομοιόμορφα τα παγωτά μας. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και μετά βγάζουμε με την μεμβράνη πάνω στον πάγκο μας και κόβουμε προσεχτικά τα παγωτά. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε μπολ που κλείνει και να τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη.

Τιρ: Επίσης στα υλικά για την κρέμα παγωτού μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικό επιπλέον θέλουμε όπως μπισκότα Oreo σε κομμάτια, ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας κ.α












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου