Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κέικ με φράουλες

Yλικά :

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ ηλιέλαιο
180 γρ φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
1/2 κ.γ baking powder
60 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
170 γρ ζάχαρη άχνη και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε στο multi να γίνουν πολτός. Το ίδιο κάνουμε και με τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τελευταίο το αλεύρι με το baking, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου