Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων

Υλικά :
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες νισεστέ ή corn flour
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
150 γρ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς τη φλούδα τους
1 κούπα ζάχαρη(για την καραμέλα).

Εκτέλεση :

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανακατεύοντάς τα ανά διαστήματα και μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσοχή να μην καούν. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και να έχει διαλυθεί καλά το νισεστέ και η ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε την ποσότητα της ζάχαρης για την καραμέλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει σκούρο χρώμα. Μόλις γίνει η καραμέλα βγάζουμε για λίγο την κατσαρόλα από το μάτι και την βάζουμε δίπλα προσθέτοντας το μείγμα με το νισεστέ πολύ προσεχτικά και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα βάζουμε την κατσαρόλα πάλι πίσω στο μάτι. Σε αυτό το σημείο η καραμέλα θα σφίξει πολύ, ανακατεύοντάς τη όμως θα δούμε ότι θα αρχίσει να διαλύεται σιγά σιγά. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. ( αν έχετε άντρα στο σπίτι βάλτε τον να ανακατέψει). Τέλος προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τον χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ και βάζουμε τον χαλβά αφήνοντάς τον μέχρι να γίνει η κρούστα που θέλουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το αφήσουμε και όπως είναι χωρίς να το βάλουμε στο φούρνο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου