Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Κουλούρια Πασχαλινά

Υλικά :

500 γρ βούτυρο γάλακτος
500 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια,
2 βανίλιες
1/4 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
4 αυγά
120 γρ χυμό πορτοκάλι
1.κ.γ σόδα
1350 γρ αλεύρι γ.ο.χ
10 γρ baking powder.

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τ ξύσμα, τις βανίλιες και τη μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το baking. Καλό θα ήταν από τη στιγμή που θα ρίξουμε το αλεύρι να ζυμώσουμε με το χέρι και όχι για πολύ ΄ώρα γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια. Το αλεύρι δεν το ρίχνουμε όλο μαζί γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη. Πλάθουμε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με ένα μείγμα που έχει : 2 κρόκους αυγού, 2 κ.σ ζάχαρη, 4 κ.σ νερό. Όλα μαζί τα χτυπάμε με πιρούνι και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου