Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Το αγαπημένο μας μπισκοτογλυκό

Υλικά:

2 κουτιά φυτική σαντιγή ή 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουτί τυρί κρέμα
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ 
φράουλες.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε σε ενα μπολ τη φυτική σαντιγή (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ή αν βάλουμε κρέμα γάλακτος την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγή όχι πολύ σφιχτή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη κ το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε τι χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε ένα ταψάκι μιας χρήσης (για δική μας ευκολία)στρώνουμε μια στρώση από τα μπισκότα αφού πριν τα έχουμε βουτήξει σε γάλα(μόνο βούτηγμα). Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές, δηλαδή θέλουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμας. Στην προτελευταία και τελευταία στρώση κρέμας προσθέτουμε ψιλοκομμένες φράουλες. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου