Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μηλόπιτα η Τέλεια

Υλικά για τη ζύμη:

2  1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ 
1/2 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας(180 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνη (κρύο και σε κομμάτια) 
6-7 κ.σ κρύο νερό

Υλικά για τη γέμιση:

1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1 1/2 κ.σ αλεύρι
5-6 μήλα σε μικρά κομμάτια
μικρές κουταλιές από βούτυρο ή μαργαρίνη για να βάλουμε πάνω από τα μήλα

Εκτέλεση:

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια. Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να πλάθεται η ζύμη και να γίνει ομοιόμορφη. Βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη, την πατάμε να γίνει επίπεδη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Βγάζουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια το ένα θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο. Ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Θέλουμε να καλυφθούν και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα μήλα και πάνω από τα μήλα βάζουμε διάσπαρτα κομμάτια βούτυρο. Το πιο μικρό κομμάτι της ζύμης το ανοίγουμε και αυτό με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και κόβουμε λωρίδες βάζοντάς τες με ωραίο σχήμα πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και για άλλα 30-40 λεπτά στους 180. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου